Almanya  Göç, Uyum ve Mültecilerden Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz:

Almanya Göç, Uyum ve Mültecilerden Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz:

"Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) buradaki Köln camisi gibi, güzel bir caminin Almanya'da olması hepimiz için önemli"

KÖLN (AA) - Almanya  Göç, Uyum ve Mültecilerden Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Milletvekili Rolf Mützenich ile birlikte Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Nevzat Aşıkoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Basına kapalı geçen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Özoğuz ülkeden yaşayan herkes için bu tür yapıların önemli olduğunu belirtti.

Köln camisinin bir sembol olduğunu belirten Özoğuz, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu'nun camiyi gezdirip, inşaat hakkında kendisine bilgi verdiğini ifade ederek, ''DİTİB'in buradaki Köln camisi gibi güzel bir caminin Almanya'da olması hepimiz için önemli. Burası sadece DİTİB üyeleri değil tüm Müslümanlar için bir sembol oluyor. Çünkü buradaki Müslümanlar hakkında garip düşünceler olduğunu biliyoruz, bunlara karşı çıkmamız lazım. Barış içinde beraberliğimizi dostça devam ettirebilmemiz için gerçekten böyle yerlerin olması önemli ama burada yaşayan herkesin bunu birlikte desteklemesi önemli. Sadece Müslümanlar olarak gelip bir cami kuramayız. Burada etrafında yaşayan herkesle birlikte bir yakınlık sağlamamız gerekiyor ve ben bunu Köln camisinde görüyorum ki gerçekten buna önem veriliyor. Bu çok güzel ve başkalarına da örnek olabilecek bir adım. Buranın yakın zamanda bitirileceğini ümit ediyorum ve ben de açılışına inşallah katılabilirim” dedi.

Bir gazetecinin Almanya'da 8'i Türk toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)  davasının seyrini sorması üzerine, bu tür davaların genelde uzun sürdüğünü vurgulayan Özoğuz, “Maalesef bu NSU davası çok uzun sürüyor ancak ne kadar derin ve problemli olduğunu da görüyoruz. Burada ben de dahil olmak üzere birçok siyasetçi tüm detaylara bakarak olaylara açıklık getirmeye çalışıyoruz. Özellikle bu telefon bağlantıları olsun, kim kiminle görüştü, bunları bir iki günde ortaya çıkartamıyorsunuz. Buna çok büyük önem vererek bundan sonra da tüm gerçekleri ortaya çıkarmayı tüm milletvekillerinin çok istediğini çok iyi biliyorum ve bundan sonra da bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Nevzat Aşıkoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''DİTİB olarak bir çok faaliyetlerde bulunuyoruz. Ancak Almanlara tanıtım noktasında bazı eksiklikler var. Bu konuda daha fazla çalışmamız gerekiyor'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :