Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Litvanya'da:

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Litvanya'da:

"Almanya, NATO’nun doğu sınırlarının güvenlik yükümlülüklerini yerine getirecek"

VİLNİUS (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Almanya, NATO’nun doğu sınırlarının güvenlik yükümlülüklerini yerine getirecek." dedi.

Steinmeier, başkent Vilnius’ta Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite ile bir araya geldi. Toplantıda, Varşova’da yapılacak NATO Zirvesi ve Ukrayna’daki durum ele alındı.

Almanya’nın, Litvanya’da kurulması beklenen NATO askeri birliğinin başına geçeceğine işaret eden Steinmeier, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm kararların NATO Zirvesi öncesine kadar zamanında alınacağını bildirdi.

Steinmeier, “Biz her zaman verdiğimiz sözlerimizin ve sorumluluğumuzun arkasında durduk. Almanya, NATO’nun doğu sınırılarının güvenlik yükümlülüklerini yerine getirecek. Sorumluluğu alarak beklentilerden kaçmaya çalışmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Batı ile Rusya ilişkileriyle ilgili ise Steinmeier, “Batı, Ukrayna’daki duruma farklı bakış açısına rağmen Moskova ile diyaloğu sürdürmeye mecburdur. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ise Ukrayna’nın doğusunda ateşkesin uygulanması için bir ölçüdür.” dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :