Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Arnavutluk'ta

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Arnavutluk'ta

Steinmeier, Arnavut mevkidaşı Bushati ile görüştü

TİRAN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında, mevkidaşı Ditmir Bushati ile bir araya geldi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığındaki basına kapalı görüşmenin ardından Steinmeier ile Bushati ortak basın toplantısı düzenledi.

Steinmeier, Arnavutluk'taki gelişmeleri dikkatlice izlediklerini belirterek, ziyaretinin ana maddesinin yargı reformu olduğunu söyledi.

Arnavutluk'un Almanya için önemli bir ortak ve Batı Balkanlar'ın önemli bir ülkesi olduğunu kaydeden Steinmeier, "Berlin Süreci'ni bölgede ekonomi, kültür ve spor başta olmak üzere birçok alanda işbirliği oluşturulması için başlattık. Bölgesel işbirliğinde Arnavutluk, önemli bir yol katetti." diye konuştu.

Steinmeier, Arnavutluk'taki gelişmeleri dikkatlice izlediklerini ve buna saygı duyduklarını ifade ederek, yargı reformu konusunun kamuoyunun da odağında olduğunu, demokratik bir Arnavutluk'a ve bağımsız bir yargı sistemine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Yargı reformu sürecini değerlendiren Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati de yargı reformunun ülke ekonomisine, yolsuzlukla ve aşırıcılıkla mücadeleye de katkı sağlayacağını söyledi.

Bushati, Arnavutluk'un terörle mücadelede Almanya ve diğer müttefiklerinin ortağı olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Steinmeier, Tiran'daki temasları kapsamında Başbakan Edi Rama tarafından kabul edildi, ayrıca muhalefetteki Demokrat Parti Genel Başkanı Lulzim Basha ile bir araya geldi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :