Almanya Adalet Bakanı Maas:

Almanya Adalet Bakanı Maas:

"Faaliyetlerinden dolayı aşırı sağcı saldırılardan korkan birçok insan var. Bu, demokrasimiz için korkunç bir şeydir"

BERLİN (AA) - Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, "Faaliyetlerinden dolayı aşırı sağcı saldırılardan korkan birçok insan var. Bu, demokrasimiz için korkunç bir şeydir." dedi.

Maas, Alman Haber Ajansı’na (DPA) verdiği röportajda, Saksonya eyaletinde yıldırma girişimlerden dolayı siyasi çalışmalar yapmanın zor olduğu durumların bulunduğunu, burada, partilerin seçim propagandası yapmak için stant kurmak üzere sokağa çıkamadığını belirtti.

Bunun kabul edilemez boyutlara ulaştığına işaret eden Maas, "Faaliyetlerinden dolayı aşırı sağcı saldırılardan korkan bir çok insan var. Bu, demokrasimiz için korkunç bir şeydir." diye konuştu.

Aşırı sağcı şiddetin endişe verici bir gelişme sağladığına dikkati çeken Maas, "Şiddet yanlısı gruplar apaçık aşırı sağcı motiflerle suç işlemek için sözleşiyorlar. Bunu ciddiye almak lazım." ifadesini kullandı.

Maas, arkasında organize olmuş bir yapının değil de şimdiye kadar sabıkası olmayan insanların sığınmacı yurtlarına karşı saldırıda bulunmasının da endişe verici olduğunu kaydetti.

Bu tür suçları kararlılıkla takip etmek gerektiğini belirten Maas, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sayfalarını işletenlerin nefret suçlarını internet üzerinden yayılmasını engellemesini istedi.

İnternetin kanunsuz bir alan olmadığını vurgulayan Maas, "Bu arada Facebook veya başka yerlerde halkı kışkırtıcı söylemleri tekrarlayanlar iki yıldan fazla hapis cezasına çarptırılıyorlar." dedi.

Maas, Almanya’yı dünyaya açık ve hoşgörülü bir ülke olarak görenlerin, bunun için çaba sarf etmesi gerektiğini belirterek, bu insanların nefrete ve kışkırtmaya karşı çıkmaları gerektiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :