Almanya Adalet Bakanı Maas:

Almanya Adalet Bakanı Maas:

"İftira ve karalamalar basın özgürlüğü kapsamında değil. Yargı tarafından bunlar internette de iyi bir şekilde takip edilmeli"

BERLİN (AA) - Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, sosyal medyada çıkan iftira ve yalan haberlerin yargı tarafından sıkı bir şekilde takip edilmesini ve cezalandırılmasını istedi.

Maas, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, hakim ve savcıların yalan haberlerin üzerine gitmesi gerektiğini belirtti.

"İftira ve karalamalar basın özgürlüğü kapsamında değil. Yargı tarafından bunlar internette de iyi bir şekilde takip edilmeli." diyen Heiko Maas, bu konuda tüm yasal olasılıkların kullanılmasını talep etti.

Kamu görevi yapan bir kişi hakkında yalan ve iftira içerikli haberlere 5 yıla kadar hapis cezası verildiğine işaret eden Maas, "Siyasi tartışmaları bu yalanlarla manipüle etmeye çalışanlar bunu bilmeli." şeklinde konuştu.

Facebook'un yalan haberlerle (Fake-news) büyük paralar kazandığını iddia eden Maas, internette çok para kazananların toplumsal sorumluluk taşıdığını ve söz konusu ceza gerektiren yalan ve iftira içerikli haberlerin bildirilmesinin ardından hemen silinmesi gerektiğini de kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :