Alman sanayisinde enerji tüketimi azaldı

Alman sanayisinde enerji tüketimi azaldı

FRANKFURT (AA) - Almanya’da geçen yıl sanayideki enerji tüketimi, bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,7 azaldı. Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis)...

FRANKFURT (AA) - Almanya’da geçen yıl sanayideki enerji tüketimi, bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,7 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Avrupa’nın en fazla enerji tüketen ülkesi Almanya’nın geçen yıl sanayideki enerji tüketimi, bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,7 geriledi.

Ülke sanayisinde ayrıca elektrik ve ısı üretimi için gerçekleşen enerji tükretimi yüzde 0,3 azaldı. Kimyasal ürünler için kaynak materyal gibi enerji dışı amaçlar için enerji tüketimi ise yüzde 2,7 geriledi.

Almanya’da önceki yıllarda olduğu gibi, sanayide geçen yıl en önemli enerji kaynağı yüzde 27 ile doğal gaz oldu. Bunu yüzde 21 ile elektrik ve yüzde 20 ile de mineral yağlar ve madeni yağ ürünleri izledi.

Geçen yıl Alman sanayisinde en fazla enerji yoğun sektör, enerji tüketiminde yüzde 31'lik paya sahip olan kimya sektörü oldu. Bunun ardından yüzde 23'le metal üretim ve işleme ve yüzde 9'la da kok kömürü ve adeni yağ işleme sıralandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :