Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Iğdır'da Diriliş Başkanları Derneği öncülüğünde bir araya gelen bazı vatandaşlar, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına tepki gösterdi

IĞDIR (AA) - Iğdır'da bir araya gelen bazı vatandaşlar, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını protesto etti.

Diriliş Başkanları Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlikte bir grup vatandaş, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıtı'nın önünde bir araya geldi.

Diriliş Başkanları Derneği Iğdır İl Başkanı Emine Edebali, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarih boyunca Almanya'nın yanında olduğunu fakat Almanya'nın alınan bu kararla Türkiye'ye ihanet ettiğini söyledi.

Ermenilerin Türkiye'de katledildikleri yalanına destek veren ülkelerin daima Türk ve Müslüman düşmanlığı yaptığını belirten Edebali, şunları kaydetti:

"Bugün burada bulunmamızın nedeni, tarihin derinliklerinden gelen, kardeş saydığımız Almanya parlamentosundan gelen ihanettir. Bizler Türk milleti olarak bu acı ihanetin karşısında bir bütün olduk. Biz büyük Türk milletiyiz, biz bir bütünüz. Türk devletinde, Türk milletinde çelikten bir iman vardır. 1915 olayları tarihçilerin araştırması ve açıklaması gereken bir olaydır. Parlamento hiç bir tarihi olayla ilgili karar veremez. Ancak kendi tarihini kendi arşivlerini değerlendirmelidir."

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar da "Kendi tarihinle yüzleş Almanya", "Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır", "Soykırım yapmadık, vatan savunduk", "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" ve "Türkler soykırım yapsaydı savunacak Ermeni kalmazdı" yazılı dövizlerle Almanya'nın kararına tepki gösterdi.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı programda, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, aileleriyle basın açıklamasına katılan çocuklara oyuncak dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :