Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Vatan Partisi üyeleri, Almanya'nın İstanbul Başkonsoloğu önünde kararı protesto etti

İSTANBUL (AA) - Vatan Partisi üyeleri, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde kınadı.

Taksim Gümüşsuyu İnönü Caddesi'nde bir süre yürüyen grup, Almanya aleyhine slogan atarak, konsolosluk önüne geldi. Polis ekipleri konsolosluğun önünde bariyerler ve TOMA'larla caddeyi çift yönlü trafiğe kapatarak önlem aldı.

Katılımcılar, "1915 Türk'ün şerefli mazisidir, soykırım yalanına inanma", "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır", "100 yılın en büyük yalanı, sözde Ermeni soykırımı yalanı", "26 Şubat 1992 Hocalı. İnsanlık o zaman öldü", "Alman meclisinin kararı hukuk dışıdır" şeklinde dövizler açıp, slogan attı.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel, yaptığı açıklamada, kararı "skandal" olarak niteleyerek, "2 Haziran 2016'da Almanya Meclisi'nin aldığı karar geçersizdir. Almanya Anayasası'na da uluslararası hukuka da aykırıdır. Nasıl oluyor da Almanya Meclisi kendi hukukunu ve uluslararası hukuku çiğneyebiliyor? Çünkü sözde Ermeni soykırımını tanıma tasarısının gerçek sahibi Amerikan emperyalizmidir. Almanya bu kararla nefret suçunu tahrik etmektedir. Yeni Solingenlerin kapısı açılmıştır. Almanya'da barış ve huzur tehdit altındadır." şeklinde konuştu.

Parlamentoların bu kararı almaya yetkili olmadığını kaydeden Önsel, "Ermeni soykırımı, emperyalist yalandır ve biz bu yalanı AİHM kararı ile bitirdik ve tarihin çöp tenekesine attık." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler