Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik grup, Almanya Büyükelçiliği önüne yürüyerek, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını protesto etti

ANKARA (AA) - Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik grup, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını protesto etti.

Gazi Üniversitesi önünde toplanan gruptakiler, GMK Bulvarı üzerinden Kızılay istikametinde ilerleyerek Almanya Büyükelçiliğine ulaştı.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan grup, yürüyüş süresince "Almanya şaşırma, sabrımızı taşırma", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" sloganları attı.

- "İddiaların gerçek olmadığını sağır dünyaya duyurana dek haykıracağız"

Almanya Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ahmet Tatlı, "Almanya'nın 2 Haziran tarihinde, tarihi ve hukuku hiçe sayarak, Alman Federal Meclisinde 1915 olayları hakkında vermiş olduğu kararla, ülkemizin üzerinde oynanan oyunların sadece içeride değil, ihanetin dışarıdan da olduğunu bir kez daha göstermiştir." diye konuştu.

Alman devletinin tarihi, yüzyıllardır süregelen dostluk ilişkilerini hiçe saydığını belirten Tatlı, mecliste söz sahibi olan Türk asıllı milletvekillerinin de bu ihanet sürecine ortak olduğunu savundu.

Tatlı, Alman Meclisinin aldığı kararın hükümsüz ve geçersiz olduğunu söyleyerek, şunları dile getirdi:

"Bizim Türk Milleti olarak, utanacak bir geçmişimiz, boynumuzu bükecek bir yanlışımız, insanlığa karşı mahcup olacak eylem veya emelimiz, hiç olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. Aziz Türk Milleti nice engeller aşmıştır ve bunu da Türk'ün engin kudretiyle aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Selçuklu ve Osmanlı torunları olarak haçlı zihniyetine asla boyun eğmeyeceğiz. Kararlı bir şekilde mücadelemize devam ederek, bu iddiaların gerçek olmadığını sağır dünyaya duyurana dek haykıracağız."

Öte yandan MHP Çankaya İlçe Başkanlığı üyesi başka bir grup da ellerinde Türk ve Azerbaycan Bayrakları, Atatürk posterli Türk Bayrakları ile Kuğulu Park önünde toplandı. Almanya Büyükelçiliğine kadar yürüyen grup adına açıklama yapan MHP Çankaya İlçe Başkanı Murat Kabasakal "Türk'ün bileğini er meydanında kıramayan batı zihniyetinin, ülkemizi ve milletimizi kirli, politik masalarda mahkum etmeye çalışmasını ibretle izliyoruz. Soykırım izi sürmek isteyenler, insanlığın ortak değer ve mirasına yönelik katliam örneklerini arayanlar, önce kendi geçmişlerine, kendi tarihlerine bakmalıdır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kabasakal ve beraberindeki heyet, Almanya Büyükelçiliği kapısına siyah çelenk bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :