Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Almanya'nın Bremen kenti ve çevresinde yaşayan Türkler, Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarına ilişkin kararını düzenlenen gösteriyle protesto etti

BREMEN (AA) - Almanya’nın Bremen kentinde, Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarını kabul eden karar tasarısı protesto edildi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen teşkilatı öncülüğünde, Bremen ana tren istasyonu önünde düzenlenen gösteriye çok sayıda Türk vatandaşı, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde Mehter Marşı da çalındı.

UETD Bremen Başkanı Burak Çaylı, yaptığı konuşmada, böyle bir kararın meclisler ve siyasetçiler tarafından alınamayacağını söyledi.

Söz konusu kararı tanımadıklarını vurgulayan Çaylı, "Bizim için bu kararın bir hükmü yoktur." dedi.

Burak Çaylı, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı iddiasının temelsiz bir iftira olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türklere soykırım iftirasını atanlara sesleniyorum; Türkiye ve Türklere karşı nefret propagandasını körüklerken gözünüzü o kadar kin bürümüş ki kendi kendinize gol attığınızı göremiyorsunuz. Bu propagandayla Almanya'da yaşayan yüz binlerce Türk gencini Almanya'dan soğuttuğunuzun farkında değil misiniz? Almanya'nın bu eğitimli gençlere ihtiyacı var. Biz her şeye rağmen kin ve nefret gütmeyeceğiz."

Türk vatandaşları olarak tüm milletlere dostluk elini uzatmaya devam edeceklerini dile getiren Çaylı, "Bilhassa Almanlara hakikatleri anlatmak için gayret sarf edeceğiz. Şunu diyeceğiz; 'Bizim tarihimizde gizleyip saklayacak bir şey yok. Her meseleyi konuşmaya hazırız. Gelin konuşalım. Anlaşmazlıkları kavgayla, karşılıklı suçlamalarla değil, konuşarak çözelim'. Temelsiz soykırım iftirasına, Türk tarihinin asılsız iddialarla karalanmasına 'hayır', her milletten insanlarla karşılıklı saygı temelinde konuşmaya ve her alanda Türk-Alman iş birliği için çalışmaya 'evet' diyoruz." diye konuştu.

Protesto gösterisi, İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :