Alman meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

AK Parti Ankara Milletvekili Alparslan:-"Türkiye’ye karşı bir kanaat oluşturmaya çalıştılar. Oysa soykırımlara imza atmış bu ülkenin bize karşı siyasi oyunlarla tarihi gerçekleri değiştirme iddiası hadsizliktir, terbiyesizliktir, hiçbir şekilde kabul etmi

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, 1915 Olayları hakkında Alman Parlamentosu'nda alınan karara ilişkin, “Türkiye’ye karşı bir kanaat oluşturmaya çalıştılar. Oysa soykırımlara imza atmış bu ülkenin bize karşı siyasi oyunlarla tarihi gerçekleri değiştirme iddiası hadsizliktir, terbiyesizliktir, hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.” dedi.

Alparslan, Pursaklar Belediyesinin Eskiköy Caddesi'ndeki Ertuğrul Gazi Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Alman Parlamentosu'nda alınan kararı eleştirerek, söz konusu kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Pursaklar Belediyesi’nin projelerine de değinen Aparslan, "Kıymetli Selçuk ağabeyim hem Ankara’mızda hem Türkiye’de hatta dünyada, yaptığı vizyoner projelerle ödüller alan, değerlerimizi yaşatan çalışmalara imza atıyor. Bizi biz yapan değerlerin muhafaza edilmesine katkı sunan başkanımızdan Allah razı olsun. Kendisine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kaymakam İhsan Kara da “Pursaklar’da çok güzel çalışmalar yapılıyor. Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Pursaklar herkese tebessüm ettiriyor. Parka, Ertuğrul Gazi isminin verilmesinden dolayı ayrıca kutluyorum.” diyerek duygularını ifade etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise 100’den fazla park, 650 dönümden fazla yeşil alan çalışması yapıldıklarını bildirerek "Pursaklar’ı yeşillendirmeye ve tebessüme devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmalardan sonra dualarla parkın açılışı yapıldı.

İçerisinde 5 bin 500 ağaç, 5 bin çalı türü 100 metre yürüyüş yolu, 7 bin 300 metre karelik yeşil alan, 9 kamelya, 4 pergule, spor aletleri, çocuk oyun grubu ve şelale bulunan parkı gezen vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eskiköy Caddesi üzerinde 20 dönümlük bir alana inşa edilen Ertuğrul Gazi Parkı’nın açılışına, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :