Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Karabacak: "Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar, iki ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle de Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk vatand

DENİZLİ (AA) - Almanya'nın Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Barış Karabacak, Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımasının iki ülke ilişkilerine zarar vereceğini, özellikle de Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarını derinden etkileyeceğini ifade etti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nden eyalet milletvekili olan Karabacak, yazılı açıklamasında, geçen yıl AİHM'in parlamentoların bu konuda karar verme yetkisine sahip olmadıklarını ilan etmesine rağmen Alman Parlamentosu'nun hatalı bir karara imza attığını, yüksek mahkemeyi "hiçe saydığını" belirtti.

Barış Karabacak, şunları kaydetti:

"Ermenistan ve Türkiye arasındaki bir tarihi sorunun Almanya Parlamentosu'nu ilgilendirmediği, bu konuda yapılan oylamanın hiçbir belge ve kanıta dayandırılmadan yapılmasıyla gerçekliğini gösteriyor. Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar, iki ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle de Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk vatandaşını da derinden etkileyecektir. Sabır ve azimle çalışarak şu anda estirilen Türk ve Türkiye düşmanı propagandaların önüne geçilebileceğinin, milletimizin değişmez karakteri olan ağırbaşlılıkla, Türkiye ve Almanya arasında iyi ilişkilere katkı yapılabileceğini unutmamak gerekir. Çünkü her iki devletin de her iki milletin de menfaatleri bunu gerektirir."

Karabacak, Türkiye'nin tüm tarihi belgelerini açarken, Ermenistan'ın hiçbir tarihi belgesini bu konunun çözümü için ortaya çıkarmadığına, yalnızca iddialarla yol almaya çalıştığına da dikkati çekti.

Öte yandan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de yazılı açıklama yaparak, Almanya Federal Meclisinin kararını şiddetle kınadığını bildirdi.

Filiz, açıklamasında, "Soykırım esasen hukuki bir konudur ve Nazi Almanyası'nın işlediği soykırıma ilişkin mahkeme kararı bulunmaktadır. Almanya Federal Meclisinin aldığı kararı 'yok hükmünde' kabul ediyorum. Tarihleri soykırımla dolu olanlar bizim milletimizin tarihini karalayamaz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :