Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Çankırı Belediye Başkanı Dinç, Almanya Parlamentosu'nda alınan sözde Ermeni soykırımı tasarısını kınadı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Almanya Parlamentosu'nda alınan sözde Ermeni soykırımı tasarısını kınadı.

Belediye Başkanı Dinç, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'da muhalif bir parti tarafından hazırlanan ancak, iktidardaki partilerce de desteklenen ve 1915 Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısının kabulünü tarihi gerçeklikten uzak siyasi bir şov olarak nitelendirdi.

Başkan Dinç, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Dünya tarihinde yaptıklarını soykırım olarak kabul etmek zorunda kalan tek devlet olan Almanya, kendisine dünya üzerinde bir suç ortağı arayıp, yükünü hafifletmeye çalışmaktadır. Tarihi gerçeklerle değil hikayeci bir anlatımla vurguladıkları kararın bizi bağlamayacağı ve tarihi gerçekleri değiştiremeyeceği aşikardır. Bizim tarihimizde ne yanma odaları vardı ne de ölümüne çalışma kampları. Biz, sadece vatanımızı savunduk, hiçbir yere ve hiçbir kimseye saldırmadık. Biz, haklı bir mücadeleyi onuru ve ahlakı ile vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Alman Meclisinde yer alan 11 Türk milletvekilinin de evet oyu kullanmasını düşündürücü ve acı verici buluyorum."

Tarihi konuları dürüst tarihçilerin ele alması gerektiğini vurgulayan Dinç, "Parlamentonun siyasi kalemi, tarihin hiçbir sayfasına not düşemez. Biz, hiç bir millete zulüm yapmamış, geçmişi parlak ve tarihi iftiharlarla dolu bir milletin evlatlarıyız. Herkesçe bilinen bu gerçeğin, bir gün bu devletler tarafından da sesli olarak söyleyebilme cesaretini kendilerinde bulmaları temennisi ile dönemin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anıyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :