Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

İzmir'in Ödemiş ilçesinde siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, kararı protesto etti

İZMİR (AA) - İzmir’in Ödemiş ilçesinde siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını protesto etti.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İlçe Başkanı Ömer Akşahan, Eğitim İş Temsilcisi Ümran Akça, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Pekdoğru, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Dalar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şube Başkanı Gürcay Işık, Baro Temsilcisi Erdem Boyacı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı gösteri, Hükümet Konağı önünde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Grup adına söz alan Almanya Hamburg Emekli Başkonsolosu Ülkü Başsoy, “Bugün çok yazık ki Alman Meclisi Türkiye'ye karşı bir hakaret teşkil eden çok haksız, uluslararası hukuk kurallarını bir yana koyan kötü bir Ermeni propagandasının arkasına geçerek, Tüm ulusumuzu dedelerimizi soykırım yapmakla suçladı." dedi.

Alman Parlamentosunun 2005 yılında yine böyle bir karar aldığını anımsatan Başsoy, "Fakat o kararda soykırım sözcüğünü kullanmamıştı. Bu kez baskıya dayanamayıp, olmamış bir soykırımı olmuş gibi göstererek kabul etti. Tarihte hep söylenen Türk-Alman dostluğunun olmamış olduğu bu kararlZa gösterildi." diye konuştu.

ÇYDD Başkanı Akşahan ise "Eğer devletler zayıf olursa güçlü devletler zayıf olan devletin üzerine binmek isteyeceklerdir. Bu tarihte görülen bir şeydir. Bugün görülen olay da odur." ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada okuduğu bir yazıyı paylaşmak istediğini aktaran Akşahan, "Kurtuluş Savaşı'na Almanlarla birlikte katılan Osmanlı ordularının içerisinde çok sayıda Alman subayı var. Bu Alman subaylar zorunlu göçü teşvik eden insanlar. Yani bugün kabul ettikleri işin esas ateşleyicisinin Alman subaylar olduğu belirtiliyor. Ben de bunu iletmeyi bir görev sayıyorum.” dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :