Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

AK Parti Denizli Milletvekili Tin: - "Aslı astarı olmayan, tarihi gerçekleri yansıtmayan, yok hükmündeki bu kararı asla kabul etmiyoruz"- AK Parti Denizli Milletvekili Özkan: - "Tarihsel gerçeklikle bağdaşmayan bu tasarı, ülkemizin egemenlik hakkına apaçı

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını kabulüne yönelik "Aslı astarı olmayan, tarihi gerçekleri yansıtmayan, yok hükmündeki bu kararı asla kabul etmiyoruz." dedi.

Tin, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin mazlum coğrafyaların yardım eli olduğunu belirterek, en sıkıntılı dönemlerde dünyaya insanlık dersi veren bir ülke olduğunu kaydetti.

Almanya Meclisinin tarihi bir yanılgının tam ortasında, ne yapacağını şaşırmış halde bulunduğunu ifade eden Tin, bu ülkenin yıllardır el altından PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerini destekleyerek terörizmin büyümesine imkan tanıdığını savundu.

Almanya'nın, aldığı bu kararla ikiyüzlü tutumunu belgelediği ve teröre verdiği desteği meclis kararıyla resmileştirdiği ifadesini kullanan Tin, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hem terörizme destek olacak, katliamlar yapacaksın, hem de bu katliamları örtbas etmek için deli saçması kararlar alacaksın. Yakın dönemde ırkçı saldırılara maruz kalarak katledilen Türklerin hesabını veremeyen Almanya, bu tavrıyla teröre uzanan elini ve desteğini açıkça tescillemiştir. Almanya önce bunların hesabını vermelidir."

Haçlı ruhunu yaşatmak için mesnetsiz kararlar aldığını belirttiği Almanya'nın insan hakları hamiliği yapacak kadar temiz bir geçmişinin bulunmadığını belirten Tin, Suriye'de Esed rejiminin katlettiği 500 bin insan için tek bir cümle bile kurmamalarının düşündürücü olduğunu kaydetti. Tin, açıklamasında, "Türkiye olarak aslı astarı olmayan, tarihi gerçekleri yansıtmayan, yok hükmündeki bu kararı asla kabul etmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

- "Ülkemizin egemenlik hakkına apaçık müdahaledir"

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da bir yazılı açıklama yaparak Alman Meclisinin kararını kınadığını bildirdi.

Özkan, "Sözde Ermeni soykırımı yalanı bu kez Almanya'da hortladı. Tarihsel gerçeklikle bağdaşmayan bu tasarı, ülkemizin egemenlik hakkına apaçık müdahaledir." değerlendirmesinde bulundu.

Özkan, Türk-Alman dostluğuna zarar veren bu yalanın aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı yok etmekten başka hiçbir amacının bulunmadığını vurguladı.

- EBSO Başkanı Yorgancılar

Öte yandan Ege Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman Meclisinin kararının beklenmedik bir sonuç olduğunu söyledi.

İki ülkenin çok eskiden beri süregelen bir dostluğu ve ticari partnerliğinin bulunduğunu ifade eden Yorgancılar, “Hükümetimiz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.” diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :