Alman "kardeş şehir" heyeti Kırşehir'de

Alman "kardeş şehir" heyeti Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Almanya'dan "kardeş şehri" Remscheid'ın Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz ve beraberindeki heyet, Ahi Evran Üniversitesi...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in Almanya'dan "kardeş şehri" Remscheid'ın Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz ve beraberindeki heyet, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir Belediyesi ile "kardeş şehir" protokolüne sahip Almanya’nın Remscheid kentinden gelen Remscheid Belediye Başkanı Burkhard Mast-Weisz, Remscheid Kırşehir Dostluk Derneği Başkanı Hartmut Demski ile beraberindeki heyet, AEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt ile görüşme yaptı.

Remscheid Belediye Başkanı Weisz, ziyarette yaptığı konuşmada, kentlerindeki Wuppertal Üniversitesi ile AEÜ arasında iş birliği yapılmasını destekleyeceklerini ifade etti.

AEÜ'nün pilot üniversite projeleri konusundaki çalışmalarını da değerlendiren Weisz, Remscheid bölgesinde bulunan üniversitelerde bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması açısından projeleri örnek alacaklarını kaydetti.

Rektör Vekili Kurt da AEÜ ile Wuppertal Üniversitesi ile ikili ilişkilerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu, her iki şehir ve üniversite için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Öte yandan, Weisz ve beraberindeki heyet, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu‘nu da ziyaret etti.

Odadan yapılan açıklamaya göre, görüşmede iş birliği konuları ele alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :