Alman firmaların istihdam isteği rekor düzeyde

Alman firmaların istihdam isteği rekor düzeyde

Almanya'da ekimde 112 puan olan İstihdam Barometresi, kasım ayında 113,2'ye çıktı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi, bu ay 113,2 puan ile şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Anket sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da ekimde 112 puan olan İstihdam Barometresi'nin kasım ayında 113,2 puana çıktığı bildirildi.

Anketin yapıldığı 2002 yılından bu yana Alman şirketlerin yeni eleman alımı konusundaki istekliliğinin en üst düzeye çıktığına işaret edilen açıklamada, “Alman şirketleri çılgınca yeni personel arıyor.” denildi.

Açıklamada, birçok endüstriyel sektörün yeni işçi aradığı belirtilerek, “İstihdam Barometresi imalat sektöründe yeni bir rekor kırdı. Özellikle makine mühendisliği firmaları ve elektrikli ürünler üreticileri yeni işçiler arıyorlar. Dağıtım şirketleri, personel istihdamı konusunda her zamankinden daha fazla isteklilik bildirdiler.” ifadeleri kullanıldı.

Hem perakende hem de toptancılık sektörlerinde çalışan sayısının da artmasının beklendiği belirtilen raporda, istihdam dinamiğinin hizmet sağlayıcılar için de olumlu olduğu ve inşaat sektöründe de benzer bir tablo ortaya çıktığı kaydedildi.

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini değerlendiriyor. Firmalardan, gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :