Alkollü drift pahalıya patladı: Hem parasından hem ehliyetinden oldu

Alkollü drift pahalıya patladı: Hem parasından hem ehliyetinden oldu

Aksaray'da alkollü olarak drift atan sürücü, polis ekiplerince yakalanarak 24 bin 406 TL para cezasına çarptırıldı ve 2 yıl süreyle ehliyetine el konuldu.

Aksaray'ın Hacılar Harmanı Mahallesi'nde, polis ekipleri tarafından drift yaparken yakalanan 23 yaşındaki Hüseyin Özgür A., alkollü araç kullanma suçundan dolayı ciddi cezai işlemlerle karşı karşıya kaldı.

İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda devriye görevi yaparken 68 ACU 165 plakalı aracın sürücüsüne "dur" ihtarında bulundu.

Alkollü drift pahalıya patladı: Hem parasından hem ehliyetinden oldu

Drift atarak kaçmaya çalışan sürücü kısa sürede yakalandı ve polis memurları tarafından araçtan indirilerek üst araması ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Şüpheli hareketler sergileyen sürücü ve beraberindeki arkadaşları, alkollü araç kullanma şüphesiyle trafik ekipleri tarafından alkol muayenesine tabi tutuldu.

Muayene sonucunda sürücünün 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ehliyetini kaybetmek istemeyen sürücü, tır şoförü olduğunu belirterek uzun süre polis memurlarına dil döktü. "Sadece 2 bardak içtim, ben tır şoförüyüm. Ehliyetim gidecek, bir daha üfletin bana. Almanya'ya gideceğim, yapmayın" diyerek polisleri ikna etmeye çalıştı.

Alkollü drift pahalıya patladı: Hem parasından hem ehliyetinden oldu

Ancak polis ekipleri, sürücüye alkollü araç kullanmaktan 4 bin 64 TL ve trafiği tehlikeye düşürmekten 20 bin 342 TL olmak üzere toplamda 24 bin 406 TL para cezası kesti. Yapılan sorgulama sonucunda sürücünün daha önce de benzer bir suçtan dolayı yakalandığı ortaya çıktı. Bu nedenle polis memurları, Hüseyin Özgür A.'nın ehliyetine 2 yıl süreyle el koydu.

Gözaltına alınan sürücü, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Sürücünün basın mensuplarına yönelik tepkisi de kameralara yansıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.