Aliyev anısına 93 metrelik pasta

Aliyev anısına 93 metrelik pasta

Malatya'da üniversite öğrencileri, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 93. yılı dolayısıyla 93 metre uzunluğunda pasta kesti- Azerbaycan Milletvekili Paşayeva:"Azerbaycan kadar Türkiye'nin de menfaatleri Haydar Aliyev için çok ön

MALATYA (AA) - Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in doğumunun 93. yıl dönümü dolayısıyla, İnönü Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler tarafından 93 metre uzunluğunda pasta kesildi.

Azerbaycan'ın ulusal lideri Aliyev, doğumunun 93. yıl dönümünde Malatya'da anıldı. İnönü Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerin organize ettiği anma etkinliği kapsamında 5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı yanına kurulan alanda Türk ve Azerbaycan bayrakları ile Haydar Aliyev'in fotoğrafının üzerinde bulunduğu 93 metrelik pasta hazırlandı.

Balonlarla süslenen pasta üzerinde "Biz iki devlet tek milletiz", "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir", "Biz aynı bedende yaşayan iki ayrı ruh gibiyiz" gibi yazılar da yer aldı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, bugün çok önemli bir etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Aliyev'in doğum gününde böylesine anlamlı ve güzel bir etkinlikle anılmasının çok önemli olduğunu belirten Paşayeva, şöyle devam etti:

"Haydar Aliyev Azerbaycan'ın milli lideri olmasıyla beraber Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerinde önemli bir rol oynamıştır. Aliyev, 'Azerbaycan-Türkiye bir millet, iki devlettir' demiştir. Bu ilişkiler için Haydar Aliyev'in çok önemli çalışmaları oldu. Aliyev'in hayata geçirdiği büyük enerji projelerinden tutun ekonomiye, kültür ve siyasete kadar her alanda yaptığı çalışmalarda her zaman Türkiye'ye öncelik verirdi. Azerbaycan kadar Türkiye'nin de menfaatleri Haydar Aliyev için çok önemli olmuştur."

Paşayeva, gençlerin Haydar Aliyev'i ve onun çalışmalarını bilmesinin önemli bir misyon olduğunu aktararak, öğrencilere teşekkür etti.

İnönü Üniversitesi Azerbaycan Öğrenciler Temsilcisi Ramal Şemşedli ise Haydar Aliyev'in doğumunun 93. yıl dönümü dolayısıyla 93 metrelik pasta hazırladıklarını anlatarak, "Her yaşa bir metre pasta yapıldı. Bu Türkiye'de ilk kez oluyor. Aliyev'i anmak için bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 93 metrelik pasta kesildikten sonra 5. Malatya Anadolu Kitap Fuarı ziyaretçilerine ikram edildi.

Etkinliğe Azerbaycan Milletvekili Nagif Hamzayev, Kazakistanlı şair Muhtar Şahanov, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve üniversite öğrencileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :