Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat Derneği: Ermenistan insanlık suçu işliyor

Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat Derneği: Ermenistan insanlık suçu işliyor

Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Günay, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik düzenlediği insanlık suçu saldırısını kınadı

Konya'da kurulu Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Günay, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik düzenlediği insanlık suçu saldırısını kınadı.

AKSED Başkanı İbrahim Günay, Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’ın sivil yerleşim birimlerine düzenlediği yoğun bombardımanı sonucu can kayıpları ve yaralıların olduğunu belirterek,  “Ermenistan hatalı bir yola başvurmuştur. Ermenistan’ın her zaman olduğu gibi saldırgan tutumuna örnek teşkil eden bu saldırılar, bölgede kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Ermenistan’ın, hak ve hukuku hiçe sayan bu davranışı karşısında uluslararası toplum gereken tepkiyi göstermelidir. Azerbaycan’ın uluslararası tanınmış sınırları ve toprak bütünlüğünün barışçı yollarla çözülmesini destekliyoruz. Ermenistan uluslararası hukuka uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmelidir.  İki devlet tek millet anlayışıyla, her daim huzur ve istikrarın savunucusu olan Türkiye, bundan sonra da tüm imkânlarıyla, toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabasında olan kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir. Bu insanlık suçu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.