Ali Şeker toprağa verildi

Ali Şeker toprağa verildi

Akşeker Grup’un kurucusu ve onursal başkanı Ali Şeker, tedavi gördüğü İstanbul’da vefat etti. Şeker'in vefatı sevenlerini üzdü.

İş adamı Ali Şeker dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Beyin kanaması sonucu uzun süredir tedavi gördüğü İstanbul Maslak Acıbadem Hastanesi’nde yaşama gözlerini yuman Ali Şeker'in aynı zamanda kanser hastası olduğu biliniyordu.

Merhumun cenazesi, Hacıveyis Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine Akşeker ailesinin akrabaları, sevenleri, yakınları, dostları, siyasiler, işadamları, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Memleket.com.tr olarak merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

ALİ ŞEKER KİMDİR?

1967 yılında Erzurum’un Tekman İlçesine bağlı Turnagöl Köyü’nde doğan Ali Şeker, AKŞEKER Grup bünyesinde çok sayıda şirketleri ile Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar yaptığı ihracatları ile dikkat çekti. Mahallebaşı semtinde bağırsak ve deri satan, kombinada çıraklık yapan Ali Şeker, et sektöründe Türkiye’nin devi haline gelmişti. İşadamı Şeker, yaptığı hayır işleriyle de tüm işadamlarına örnek olmuştu. 1986 yılında bin bir güçlükle ‘Akşeker’ adını verdiği şirketi kurdu. Ali Şeker, memleketi Erzurum'da tüm mahallelere Kur’an kursu yaptırdı. TIR’lar dolusu gıda yardımlarının yanında Aras-1 adı verilen şenliklerle yaklaşık 2 bin çocuğu sünnet ettiren hayırsever işadamı birçok mahalleye de taziye evi inşa ettirdi. Hayatlarında ilçeden dışarıya çıkmamış yaklaşık 300 çocuğu otobüslerle Konya’ya getirten ve 4 gün boyunca misafir eden Ali Şeker, son olarak Tekman ilçesine 100 kişilik yatılı kız Kur’an kursu yaptırdı. Açılışını yaptığı Kur'an kurslarının ihtiyaçlarını giderdi. Ayrıca Erzurum’un tüm giriş ve çıkışlarına mescit ve şadırvan yaptırmak için de harekete geçti.

Etiketler :