Ali Erbaş: İnsanın değeri, peşinden gittiği şeyle ölçülür
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gençlere seslenerek, “İdealiniz sadece kendinizle ilgili olmasın. Milletinize ve insanlığa hizmet etmeyi de hedefleyin” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı’nın (MÜSDAV) burs programı kapsamında Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen Çelebi Programı Mezuniyet Törenine katıldı. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve çok dilli öğrenci konuşmaları yer aldı.

Törende konuşan Erbaş, gençlerin sadece dil öğrenmekle kalmadığını, medeniyet bilinci kazandığını belirterek, “Sizlerin niyet ve gayretiyle yeryüzü daha güzel olacak inşallah” dedi.

“İnsan ideali kadardır”
Erbaş, konuşmasında ideal sahibi olmanın önemine değinerek, “İnsanın değeri, peşinden gittiği şeyle ölçülür. İdealiniz sadece kendinizle ilgili olmasın, milletinize ve insanlığa hizmet etmeyi de idealinize dahil ediniz” diye konuştu.

Tüm çalışmaların güçlü bir şuura dayanması gerektiğini vurgulayan Erbaş, mezun öğrencilere şu çağrıda bulundu: “Tercihinizi devamlı surette iyilikten yana kullanın. İyiliklerin çoğalması ve kötülüklerin azalması amacınız olsun.”
Kaynak:
