Aleyna ümitleri yeşertti! 11'inci günde enkazdan çıkarılan Aleyna'nın doktoru: İnanılmaz bir şey..

Ülkeyi yasa boğan depremlerin ardından 11. günde Kahramanmaraş'tan güzel bir haberi geldi. 248. saatte enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, büyük sevinç yaşattı. Maraş'ta ilk tedavisi yapılan Aleyna'nın doktoru, "İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi" dedi

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin 11. gününde 248. saatte 17 yaşındaki Aleyna Ölmez enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. Aleyna'nın sağlık durumunun 11. güne rağmen iyi olduğu öğrenilirken, bu müthiş operasyon sonrası enkaz alanında sevinç yumağı oluşturuldu.

Enkaz altında kalan canlar için ümitlerin tükendiği anlarda Kahramanmaraş’a bağlı Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydu.

aleyna1.jpg

JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin 'Domuz damı' yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.

aleyna4.jpg

ALEYNA'NIN KURTULUŞU BAYRAM HAVASI YAŞATTI

Depremin 11. gününde 248.saatte 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’in enkazdan sağ çıkarılması bölgede bayram havası yaşattı. Aleyna’nın yakınları kurtarma çalışmasına 11 gündür ara vermeden çalışan madencilere sarılıp gözyaşı dökerken.

aleyna2.jpg

Aleyna’nın enkaz altındaki kardeşinin de kurtarma çalışmasına devam ediliyor. Depremzede yakınlarının teşekkür edip dua ettiği madenci, “Beni katma, hepimiz buradayız. 'Allah’tan ümit kesilmez' dedik. Biz çalışmaya devam edelim” sözleri herkesi duygulandırdı.

11 gündür bekleyen Aleyna’nın teyzesi Güler Duman, ısrarla çalışmasını sürdüren kurtarma ekibindeki madenciye sarılarak teşekkür etti.

aleyna3.jpg

Duman, “11 gündür bizi yalnız bırakmadılar. Bunların sayesinde yeğenim kurtuldu. Gece gündüz buradalar. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Kuzeni Feyzullah Çelik de bir kuzeninin daha enkaz altında olduğunu, onun da çıkarılmasını ümit ettiklerini kaydetti.

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, Ankara’ya sevk edildi

Madenci ise kendisine yöneltilen övgüler üzerine, “Beni katmayın. Biz hepimiz buradayız. Biz çalışmaya devam edelim. Allah’tan ümit kesilmez” sözleriyle mutevaziliğini gözler önüne serdi.
Madenci, AFAD ve itfaiye ekiplerinin enkaz altında Aleyna’nın kardeşini kurtarma çalışmaları da sürüyor.

Yakınları ve kurtarma çalışmasına katılan ekipler büyük sevinç yaşarken, binadan yeni güzel haber verebilmek için ekipler çalışmalarına devam ettiler. Kurtarma ekibindekiler Aleyna Ölmez’in yakınlarına verdikleri bilgide, genç kız ile konuştuklarını, durumunun iyi olduğunu kaydettiler.

aleynahastane.jpg

ALEYNA KONUŞTU: İYİYİM, ELİMDE BİR ŞEY YOKTU, VAKİT GEÇİRMEYE ÇALIŞTIM

Aleyna Ölmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Doktorlar, Ölmez'in ilk tedavisini çocuk acilde yaptı.

Tedavi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aleyna Ölmez, iyi durumda olduğunu belirterek, “Teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” dedi.

Ölmez'in teyzesi Güler Duman ise, "Mutluyuz çok şükür, inşallah hayırlısıyla tamamen ayağa kalkarsa daha da mutlu oluruz. Çok şükür, bin şükür dualarımızın karşılığı oldu. Allah'a 11 gündür dua ediyorduk, hamdolsun, çok şükür sağlıklı bir şekilde kavuşabildik” ifadelerini kullandı.

aleynaanne.jpg

ALEYNA'NIN DOKTORUNDAN AÇIKLAMA: İNANILMAZ BİR ŞEY

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin, vücut ve böbrek bozulmamasının kendilerini şaşırttığını kaydederek, “İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi. İlk geldiğinde 'Aleyna nasılsın?' dedim, 'Hocam çok iyiyim' dedi. Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Şimdi, Ankara'ya gönderiyoruz. Biraz travma var tabii. Travmanın etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklaştırmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kırığı yok. Beyin fonksiyonları iyi. Bütün organları iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 248'inci saatte arama kurtarma ekiplerince enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, Ankara’ya sevk edildi

Aleyna Ölmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Kahramanmaraş Havalimanı'nda kendisini bekleyen ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü.

aleyna9.jpg

Ölmez'in tedavisi Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam edecek.

aleyna8.jpg

İSTANBUL'DA 5 MÜTEAHHİT POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Öte yandan Kahramanmaraş’ta 248. saatin sonunda enkazdan sağ çıkarılan Aleyna Ölmez’in enkazda kaldığı Atabey Apartman müteahhidi Haydar Kurtar’ın da aralarında bulunduğu 5 müteahhit İstanbul’da yakalandı. Şüphelilerin tamamı, soruşturmanın yürütüldüğü Kahramanmaraş’a gönderildi.

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, Ankara’ya sevk edildi

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, Ankara’ya sevk edildi

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, Ankara’ya sevk edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.