Alemdar: Anadolu basını desteklenmeli, ayakta kalması için gayret gösterilmelidir

Alemdar: Anadolu basını desteklenmeli, ayakta kalması için gayret gösterilmelidir

Basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, "Anadolu basını desteklenmeli, ayakta kalması için gayret gösterilmelidir" dedi.

Basının, toplumu bilgilendirme ve aydınlatma gibi önemli bir görevi büyük fedakarlıklar içerisinde yerine getirmeye çalıştığını ifade eden İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Alemdar, “Gazetecilik fedakarlık isteyen, şartları ağır olan bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedirler” dedi.

ANADOLU BASINI YERLİDİR

Anadolu basınının ülke için önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Alemdar’ın açıklaması şöyle:

Anadolu basını, gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler göstermiş ve dünya ile yarışır hale gelmiştir.

Anadolu basını yerlidir, Anadolu insanı gibidir. Dış mihraklardan etkilenme bakımından; ülkesi, bayrağı ve dini vaz geçilmezidir. İstanbul medyasının özellikle bir kesimi etki alanı bakımından daha geniş bir kitleye hitap ettiği için içerisinde pek çok olumsuzluğu barındırabilir. Sırf bu sebeple bile Anadolu basını desteklenmeli, ayakta kalması için gayret gösterilmelidir. Ancak günümüz ekonomik koşulları gazeteciliği tam manasıyla bağımsız olarak yapmamızı imkansız hale getirmiştir. Basın yayın kuruluşlarının birinci gündemi yayın organını ayakta tutmak olmuştur. Reklam gazeteciliği haberciliğin önüne geçmiştir ve gidişat şartların daha da ağırlaşacağını göstermektedir. Fakat bu durum sadece bize özgü değil, tüm dünyada basın benzer sorunlarla boğuşmaktadır.

Basın yayın kuruluşları bu zor şartlarda el değiştirmekte, ticarette başarılı olmuş pek çok iş insanı gazete ve televizyonları çeşitli gerekçelerle satın alarak mesleğe renk katmaktadırlar. Bir yanıyla gazete ve tv’ler kapanmaktan kurtuluyor, gazeteciler işsiz kalmıyorlar ancak gazetecilik de bambaşka bir serüvene doğru yol almaktadır. El değiştirmeler kaçınılmazdır, derdimiz el değiştirmeleri kötülemek değil sağlıklı bir sürecin işlemesidir. İşte bu şartlar altında mesleğimize gönül vermiş ve gece-gündüz demeden toplumu bilgilendirme görevini yürüten gazeteci meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım. Umarım gelecekte her şey daha güzel olur.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :