Albayrak Grubu 'Kelime-i Tevhid' temalı Hat Eserleri Sergisi Konya'da ziyarete açıldı

Albayrak Grubu 'Kelime-i Tevhid' temalı Hat Eserleri Sergisi Konya'da ziyarete açıldı

Albayrak Grubu'nun İslam sanat geleneğini yaşatma ve geliştirme düşüncesiyle 9 yıldır devam ettirdiği ve her yıl farklı bir temanın usta hattatlar tarafından sanat eserine dönüştürüldüğü serginin Türkiye'deki son durağı Konya oldu

Albayrak Grubu tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl usta hattatlar tarafından özenle hazırlanan Hat Eserleri Sergisi, bu yıl 6 ilde ve 9 şehirde sanatseverlerle buluştu. Bu yıl 13 usta hattatın klasik tarzın dışında kendi anlayışları ile yorumlayarak yazdığı eserlerden oluşan “Kelime-i Tevhid” temalı hat eserleri sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dokuzuncu ve son durağı Konya olan sergi, 19 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında tarihleri arasında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

konyaalbayraksergi23.jpg

Sergiyi hazırlayan sanatçılar arasında Seyid Ahmet Depeler, Davut Bektaş, Savaş Çevik, Osman Özçay, Abdurrahman Depeler, Hakan Arslan, Mehmed Özçay, Sami Naddah, Şahryanşah Siracuddin, Casim Muhammed Mirac, Mustafa Parıldar, Muhammed Yaman ve Serkan Selalmaz yer alırken, projenin koordinatörlüğünü İbrahim Şengül üstleniyor.

konyaalbayraksergi2.jpg

Proje Koordinatörü İbrahim Şengül, Kelime-i Tevhid Hat Sanatları Sergisi ile ilgili, “İslam Sanatının ilerleyişinde genç kardeşlerimize ulaşmanın bir şubesi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde sergimizi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Serginin açılmasına vesile olan Sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın bizi davet etmesi, bizim için çok önemliydi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Gençlere ve genç sanatkâr adaylarına ne kadar dokunabilirsek; geleneksel sanatlarımız da yüzyıllar boyu ilerlemeye ve gelişmeye o kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

konyaalbayraksergi.jpg

konyaalbayraksergi24.jpgkonyaalbayraksergi3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum