Alaşehir'de kayıp kız çocuğunun ölü bulunması

Alaşehir'de kayıp kız çocuğunun ölü bulunması

Manisa'da 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü

MANİSA (AA) - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık Himmet Aktürk'ün yargılanmasına devam edildi.

Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Irmak Kupal'ın annesi Suriye Kupal, dedesi Bekir Ilgaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Manisa, Aydın, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Kütahya, Antalya ve Ankara barolarını temsilen avukatlar hazır bulundu.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıldan az olmamak şartıyla hapis cezası istenen sanık Himmet Aktürk ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

Duruşmada söz alan anne Kupal, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Kupal ailesinin avukatı Bilgehan Noyan ise İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık Aktürk de hasta olduğunu belirterek, "Benim çocuklara karşı değil tüm insanlara karşı kinim, kötülük yapma isteğim var. Küçükken kötülük gördüm, istismara uğradım. Hastayım tedavi olmak istiyorum." diye konuştu.

Müdahil avukatları ise sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu vurguladı.

Mahkeme Başkanı Remziye Güldür, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akli dengesine ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine karar vererek davayı 8 Mart'a erteledi.

Öte yandan müdahil baro üyesi avukatlar, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonrası adliye binası önünde yaptıkları açıklamada, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

- Olay

Alaşehir'de 14 Ekim 2016'da sokakta oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Irmak Kupal'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programı sonrası itiraf eden zanlı Himmet Aktürk'ün ifadesi doğrultusunda Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde küçük kızın cesedi toprağa gömülü vaziyette bulunmuştu.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :