Alanyaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı

Alanyaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı

- Teknik direktör Kalpar: "Süper Lig'de mücadele etmenin PTT 1. Lig'den daha kolay olduğunu düşünüyorum"


ANTALYA (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde Cengiz Aydoğan Spor Tesisleri'nde gerçekleşen sezonun ilk antrenmanına yeni transferlerden Nijeryalı Akeem Latifu, İspanyol Carlos Garcia, Portekizli Daniel Candeias, Ukraynalı Oleksandr Kaplienko ile Erhan Kartal ve Taha Yalçıner katılırken, izinli olan Ganalı Nuru Suley ve Malili Mamadou Fofana yer almadı.

Hüseyin Kalpar, idman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen sezon PTT 1. Lig'de gösterdikleri başarıyı bu yıl Süper Lig'de de elde etmek istediklerini söyledi.

Lige tutunabilecek bir takım oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Kalpar, "Geçen sezon çok başarılıydık. Bu sezon da başarılı olmamız gerekiyor. Takımımızı yeni transferlerle güçlendirmeye çalışıyoruz. Aramıza katılacak yeni oyuncular da olacak. Önemli olan Süper Lig'de kalabilmek. Başkan, yönetim ve teknik ekip, en iyisini yapmak için çalışıyor. Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da şartlar uygun olduğu müddetçe en iyi oyuncuları almaya çalışacağız. Kuracağımız takımın Süper Lig'de başarılı olacağına inanıyorum." dedi.


- "Süper Lig daha kolay"


Hüseyin Kalpar, Süper Lig'in PTT 1. Lig'den daha kolay olduğunu savundu.

Süper Lig'e çıkan takımların ilk sezonlarında genelde düşme adayı olarak görüldüğünü vurgulayan Kalpar, "Süper Lig'e çıkan takımlar genellikle ilk senesinde düşüyor. Başarılı olan takımlar da var. Biz de bu anlamda ligde kalıcı olmak istiyoruz. Süper Lig'de mücadele etmenin PTT 1. Lig'den daha kolay olduğunu düşünüyorum. Süper Lig'de iyi mücadele eden takımlar kazanabiliyor. 1. Lig'de ise çok daha farklı bir mücadele şekli var." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :