Alanya'nın Ekmeği Değerlendi! İşte Yeni Fiyat

Alanya'nın Ekmeği Değerlendi! İşte Yeni Fiyat

Alanya'da fırıncılar ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) ani toplantısında alınan karara göre, 200 gram ekmeğin fiyatı 10 liraya yükseldi.

Alanya'da Ekmek Fiyatına Zam

Artıran enflasyon ve üretim maliyetlerini gerekçe gösteren fırıncılar ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) bir araya gelerek ekmek fiyatları ve fırıncıların sorunları görüşüldü. Toplantıda alınan karara göre, 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira zamlanarak 10 liraya yükseltildi.

Bakanlık Onayı Bekleniyor

Alınan kararın resmiyete binmesi için Ticaret Bakanlığı'na gönderildiği ve bakanlık onayı beklendiği öğrenildi. Bakanlık onay vermesi halinde Alanya'da 200 gram ekmek, haziran ayından itibaren 10 liradan satılacak.

Vatandaşlardan Tepki Geldi

Ekmek fiyatlarındaki artış, vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı. Birçok vatandaş, zammı eleştirirken, "Ekmek bu kadar pahalı olursa taş mı yiyelim?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Ekmek Zammı Neden Yapıldı?

Fırıncılar, ekmek fiyatına zam yapılmasını gerekçe olarak artan un, elektrik, doğalgaz ve işçilik maliyetlerini gösteriyor. Fırıncılar ayrıca, ekmek fiyatlarının son 6 aydır sabit kaldığını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu da savunuyor.

Ekmek Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Bakanlık onay vermesi halinde Alanya'da 200 gram ekmek 10 liradan, 400 gram ekmek ise 20 liradan satılacak.

Ekmek Zammına Tepkiler

Ekmek fiyatlarındaki artış, sosyal medyada da gündem oldu. Birçok kullanıcı, ekmek fiyatlarının artmasına tepki gösterdi ve yetkililerden ekmek fiyatlarına çözüm bulunmasını talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.