Alanyalı hayvanseverlerden sokak köpekleri düzenlemesine tepki

Alanyalı hayvanseverlerden sokak köpekleri düzenlemesine tepki

Alanya'da bir grup hayvansever, sokak köpekleriyle ilgili hazırlanan yeni düzenlemeye karşı Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı.

Alanya'nın Alanya ilçesinde toplanan bir grup hayvansever, sokak köpekleriyle ilgili yeni düzenlemeye karşı tepkilerini dile getirmek için Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. "Candostlarımızı ölüme göndermeyeceğiz" ve "Sokaktayım yanındayım" yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Avukat Ali Can Atalay: "Sokaktaki Dostlarımızın Yanındayız"

Grup adına açıklama yapan Avukat Ali Can Atalay, düzenlemeye sert eleştirilerde bulundu. Atalay, "Ötenazi, uyutma, doğal yaşam alanı, Avrupa modeli gibi yumuşatılmış ifadelerle sokakta yaşayan köpeklerin ömür boyu hapsedilmesine ve öldürülmesine yönelik etik dışı ve kanun dışı uygulamaları protesto etmek, hayvanların yalnız olmadığını haykırmak için buradayız. Yüzyıllardır köpeklerle paylaştığımız bu sokaklarda dostlarımızın yanındayız" dedi.

Eylemler Devam Edecek

Avukat Atalay, düzenlemenin geri çekilmemesi durumunda eylemlerin devam edeceğini belirtti. Hayvansever grup, sokak köpeklerinin korunması ve haklarının savunulması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Bu eylem, hayvan hakları savunucuları tarafından geniş bir destek bulurken, düzenlemenin geri çekilmesi için sosyal medyada da büyük bir kampanya başlatıldı. Hayvanseverler, yetkililere çağrıda bulunarak sokak köpeklerinin haklarının korunmasını talep etti.

Alanyalı hayvanseverlerden sokak köpekleri düzenlemesine tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.