Alanya'da Kaçak İnşaat Durduruldu: Belediye Binayı Mühürledi

Alanya'da Kaçak İnşaat Durduruldu: Belediye Binayı Mühürledi

Alanya Belediyesi Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Saray Mahallesi'nde izinsiz tadilat yapılan 4 katlı bir binanın bodrum katında tehlikeli inşaat faaliyetleri tespit etti. Bina mühürlenerek, çalışma durduruldu.

Alanya'da Kaçak İnşaat Durduruldu

Alanya Belediyesi, Saray Mahallesi'nde yer alan bir binada izinsiz ve tehlikeli inşaat faaliyetlerini durdurdu. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine yaptıkları incelemelerde bodrum katında yapılan izinsiz çalışmaların binanın statik güvenliğini tehlikeye attığını tespit etti.

Alanya'da Kaçak İnşaat Durduruldu: Belediye Binayı Mühürledi

Tehlikeli Tadilat Çalışmaları Tespit Edildi

Saray Mahallesi'ndeki 4 katlı binanın, mevcut inşaat ruhsatına aykırı olarak giriş sahanlığının bodrum kata alınmaya çalışıldığı ve bu nedenle bodrum kat yüksekliğinin derinleştirildiği belirlendi. Bu süreçte bina kolonlarının zemin kirişlerinin kesildiği, kolonların ayaklarındaki demirli betonların daraltıldığı, bazı kirişlerin altının boşaltılarak askıda bırakıldığı tespit edildi. Ayrıca balkonların demir konstrüksiyon malzeme ile büyütüldüğü ve binanın üzerine ilave bir kat inşa edildiği belirlendi. Bina önündeki kaldırım da işgal edilerek duvarla örülmüş.

Alanya'da Kaçak İnşaat Durduruldu: Belediye Binayı Mühürledi

Bina Mühürlendi ve Güvenlik Şeridi Çekildi

Alanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, yapılan kaçak çalışmaların binanın statik güvenliğini bozduğunu ve çökme riski yarattığını belirledi. Bunun üzerine bina, yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürlendi ve kaçak inşaat çalışmaları durduruldu. Binanın çevresine güvenlik şeridi çekilerek emniyete alındı.

Başkan Özçelik: "Can ve Mal Güvenliği Önceliğimizdir"

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim önceliğimizdir. İzinsiz, kaçak hiçbir yapıya müsaade etmeyeceğiz. Hele hele vatandaşlarımızın can güvenliğini bozacak inşaat girişimlerine asla izin vermeyeceğiz ve bu türden fiillerin sorumluları hakkında hukuki ve idari her türlü tedbiri alacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.