Alanya gündüz evde kaldı gece yola çıktı

Alanya gündüz evde kaldı gece yola çıktı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye'nin her ilinde 65 yaş sınırı getirilmiş ve ek önlem olarak da 20 yaşın altındaki bireylerin sokağa çıkması yasaklanmıştı. Peki birçok kesim tarafından memnuniyetle karşılanan uygulamaya uyum nasıldı?

Korononavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından getirilen kısıtlamalarla birlikte gündüz saatlerinde birçok ilde alınan kararlara tam anlamıyla uyulduğu görüldü.

Türkiye genelinde bazı ilçelere ve mahallelere ise giriş çıkışlar tamamen kapatılarak karantina ilan edildi.

Antalya'da ise koronavirüs önlemleri kapsamında şehre giriş çıkış tamamen durma noktasında. Son olarak da özel araçlarda 2 kişiden fazla yolcunun bulundurulması yasak. Uygulamaya uymayanlara ise para cezası kesiliyor.

Alanya'da gündüz saatlerinde cadde ve sokaklar normal seviyede seyrederken kısıtlamalara genel itibariyle uyulduğu görüldü.

YABANCILARI UYARIN

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gündüz saatlerinde yetkili kolluk kuvvetlerine yabancılara evde kalmalarını söylemeleri talimatını verdi.

Genel olarak uyulan kısıtlamalara en çok Rus ve İranlıların uymadığı görüldü.

TRAFİK RAHAT

Alanya ilçe merkezinde ise gündüz saatlerinde trafiğin oldukça rahat olduğu gözlemlendi. Turist ve şehir dışından gelenlerin kısıtlamalar dahilinde alınmadığı Antalya'ya yine Vali Karaloğlu, "Gelmeyin" çağrısı yapmıştı.

İTALYA'YA BENZEMESİN

Dünyada en çok koronavirüs vakalarının görüldüğü İtalya'da yaşananlar ise Türkiye'nin önünü açtı. İtalya'da ilk anda haber programlarında koronavirüsün sıcağa dayanıksız olduğu ve güneş ışınlarının koronavirüsü yok ettiği söylenmiş ve ülkenin kuzey eyaleti olan Lombardiya'da yaşayan halk özel araçlarıyla güney eyaletlere doğru akın etmişti.

Bu andan sonra İtalya'da virüsün yayılma hızı bir anda artmış ve İtalya'nın tamamı virüsün etkisi altına girmişti. Bu örnekten yola çıkan Valilik ise önlemlerini oldukça hızlı aldı ve kapıları kapattı.

AKŞAM HAREKET BAŞLADI

Alanya'da akşam saatlerinden itibaren vatandaşların araçlarıyla sokaklara ve caddelere çıktığı görüldü.

Navigasyon cihazlarına yansıyan görüntülerde Alanya'nın bazı bölümlerinde trafiğin uzun kilometrelerde yoğunlaştığı gözlemlendi.

Polis ve jandarma ekiplerinin gündüz saatlerinden itibaren şehir giriş çıkışlarını kontrol altında tutması ilçe merkezinde trafiğin yoğunlaşmasına fayda sağlamadı.
İç hareketlilik olarak nitelendirilen trafik hareketliliğinin akşam saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar devam ettiği görüldü.

Alanya Keykubat Bulvarı, Fığla Mahallesi Çevre yolu Kavşağı, Küçükhasbahçe Mahallesi Hacet Deresi Mevkii, Sugözü Mahallesi Stad Caddesi sapağında ve Kızlarpınarı Mahallesi Lunapark civarında trafiğin oldukça yoğun olduğu görüldü.

alanya güncel trafik durumu

 

Etiketler :