Alaeddin Özdenören kimdir? (Yedi güzel adam)

Alaeddin Özdenören kimdir? (Yedi güzel adam)

TRT1 için çekilen dizideki "Yedi Güzel Adam"dan biri olan Alaeddin Özdenören kimdir?

20 Mayıs 1940'ta Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Alaeddin Özdenören ,usta kalem Rasim Özdenören'in ikizidir.ilk ve orta öğrenimini Maraş, Tunceli, Malatya ve İstanbul'da tamamlamış, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nü 1966'da bitirmiştir. Çeşitli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra 1991 yılında Kültür Bakanlığı Müşavirliği'ne atanmış ve bu görevindeyken emekli olmuştur. Şair, emekliliğinden sonra Balıkesir'e yerleşmiştir.

Özdenören'in şiirlerine hüzün, ayrılık, ölüm, keder gibi duygular hakimdir. Bu duygular, ince bir lirizm ile sağlam bir şiirsel yapı oluşturur.

Lise yıllarında ikiz kardeşi Rasim Özdenören, Cahit Zarifoğlu ve Erdem Bayazıt ile Maraş'ta çıkardıkları Hamle dergisi ile mahalli gazeteler için hazırladıkları edebiyat sayfalarında edebiyata başlayan Alaeddin Özdenören daha sonraları Yeni İstiklal, Diriliş ve Edebiyat dergileri ile, 1976'da kurucuları arasında yer aldığı Mavera dergisinde yazmaya devam etmiştir.  Özdenören, son yıllarda ise Edebiyat Ortamı, Yedi İklim, Hece, Ay Vakti, vb. edebiyat dergilerinde yazdı. Şair, kimi zaman kendi adıyla, kimi zaman da Bilal Davut ismiyle, Yeni devir, Milli Gazete, Zaman, Tutanak ve Sağduyu gazetelerinde yazmıştır.

Şair Alaeddin Özdenören 26 haziran 2003 gününde; Perşembeyi Cumaya bağlayan gecede vefat etmiştir.27 Haziran Cuma günü onun arzu ettiği şekilde. Balıkesir Bahçelievler Camiinden Cuma namazı sonrası cenazesi kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler