Aladağ'daki yurt yangını davası

Aladağ'daki yurt yangını davası

Adana Barosu Çocuk Hakları Koordinatörü Nevzat Elçi, tutuklu sanıklardan birinin tahliye edilmesine itiraz etti

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da 10'u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili tutuklu yargılanan 7 sanıktan 1'inin tahliye olmasına itiraz edildi.

Yangında yaralanan Şerife Sertlik ve babası Mehmet Sertlik’in avukatı Adana Barosu Çocuk Hakları Koordinatörü Nevzat Elçi, sanıklardan 70 yaşındaki Ramazan Dede'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz etti.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına başvurarak tahliye edilen Dede'nin tekrar tutuklanmasını talep eden Elçi, itiraz dilekçesinde, mahkemenin tüm sanıkların tutukluluğunun devamı yönünde karar verdiğine dikkati çekti.

Elçi, dilekçesinde şunları kaydetti:

"30 Mayıs 2017’de Ramazan Dede’nin dernekteki görevi bilinmiyor muydu? Olaydaki kusur durumu belli değil miydi? Sabit bir ikameti yoktu, şimdi mi oldu? 6 günde ekstra yeni bilirkişi raporu alındı da bizim mi haberimiz yok? O gün 70 yaşında değildi, 6 gün sonra mı 70 yaşına girdi? İş bu tahliye kararı, dava sürecine oldukça zarar verecek olup, aynı zamanda tüm vicdanları yaralayan bir karardır. Bu nedenle tahliye kararının kaldırılarak sanık Ramazan Dede’nin tekrar tutuklanmasına karar verilmesini talep ediyoruz."

Elçi, dilekçesinin devamında, masum kız çocuklarının hayatını kaybettiği olayın sadece Adana'nın değil tüm Türkiye'nin yüreğini yaktığına dikkati çekerek, "Kendisini insan olarak kabul eden herkes bu suçun mağdurudur ve bu suçtan kamusal anlamda bir zarar görmüştür. Bunun tartışılması dahi abesle iştigaldir. Bu nedenle sayın mahkemenin vereceği her ara kararı çok önemli olup, vereceği her karar sadece bu dosyada anlam kazanmayacak tüm Türkiye’nin vicdanlarında olumlu veya olumsuz anlamda etki yaratacaktır." ifadesini kullandı.

Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da özel öğrenci yurdunda çıkan yangında, 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, bazı öğrenciler de yaralanmıştı. Olayla ilgili "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 30 Mayıs'ta görülen ilk duruşmasında 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. Sanıklardan 70 yaşındaki Ramazan Dede ise dün avukatının başvurusu üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :