Alabama'da kürtajı yasaklayan yasa kabul edildi

Alabama'da kürtajı yasaklayan yasa kabul edildi

ANKARA (AA) - ABD'nin güneydoğusunda Alabama eyaletinde kürtajı yasaklayan yasa kabul edildi.BBC'nin haberine göre, eyalet Senatosunda tecavüz veya ensest...

ANKARA (AA) - ABD'nin güneydoğusunda Alabama eyaletinde kürtajı yasaklayan yasa kabul edildi.

BBC'nin haberine göre, eyalet Senatosunda tecavüz veya ensest ilişki halinde dahi kürtajı yasaklayan yasa teklifi, 6'ya karşı 25 oyla kabul edildi.

Ay başında eyaletin Temsilciler Meclisinde 3'e karşı 74 oyla onaylanan yasa, Senatoda kabul edilmesinin ardından imza için Alabama'nın Cumhuriyetçi Valisi Kay Ivey'e gönderilecek.

Ivey'in kürtaja şiddetle karşı çıktığı belirtiliyor.

Eyalet Temsilciler Meclisi ve Senatosunda kabul edilen yasa, sadece annenin sağlığını tehdit eden durumlarda kürtaja izin veriyor.

Yasada, kürtaja teşebbüs eden doktorların 10 yıl, kürtaj işlemini yapanların da 99 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Ulusal Kadınlar Örgütü yasağın "anayasaya aykırı" olduğunu bildirdi.

Eyalet Senatosunun Demokrat üyesi Bobby Singleton da yasayı "doktorlara suçlu muamelesi yapan bir düzenleme" ve "kadınlara bedenleri konusunda ne yapacaklarını söylemek isteyen erkeklerin teşebbüsü" olarak nitelendirdi.

Yasanın destekçisi eyalet Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Terri Collins ise "Yasamız, rahimdeki bebeğin birey olduğunu söylüyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :