Akyurt'ta "Camiden Sahaya Futbol Turnuvası" yapıldı

Akyurt'ta "Camiden Sahaya Futbol Turnuvası" yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Akyurt ilçesinde "Camiden Sahaya Futbol Turnuvası" düzenlendi. Akyurt Belediyesinin Akyurt Müftülüğü ile tertiplediği turnuvaya,...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Akyurt ilçesinde "Camiden Sahaya Futbol Turnuvası" düzenlendi.

Akyurt Belediyesinin Akyurt Müftülüğü ile tertiplediği turnuvaya, 35 takım ve 552 öğrenci katıldı.

Akyurt Şehir Stadı'nda yapılan kupa töreninde konuşan Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, amaçlarının Müslümanların camilerin yanı sıra sosyalleşmeleri, sağlıklı bir şekilde gelişmeleri olduğun belirterek, ahlaklı, kendine güvenen bireylerin ortaya çıktığı bir turnuva düzenlemek istediklerini aktardı.

Doğru dini eğitim almış nesillere ihtiyaç olduğunu dile getiren Ayantaş, "Geçtiğimiz ay yaşadığımız üzücü olaylar sonucunda bu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Devletimiz, dini eğitimi her türlü cemaatten daha iyi şekilde verecek güce sahiptir. Bu alan boş bırakıldığında FETÖ gibi örgütler bu boşluğu doldurup, kendi çocuklarımızı bize düşman eder. Bizler çocuklarımızı vatana, millete faydalı gençler olarak yetiştirmeliyiz. Bu düşüncelerle tüm camilerimizden din görevlisi arkadaşlarıma ve turnuvaya katılan sporculara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda, yıldızlar ve küçükler kategorilerinde dereceye giren takımlarla turnuvada gol kralı olan sporculara, en centilmen takım ve en centilmen sporcuya madalya ve kupaları verildi.

Törene Akyurt Belediye Başkan Vekili Ertekin Şan, İlçe Müftüsü Sadullah Beki ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Yurtoğlu da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :