Akyürek, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Akyürek, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftar programında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.Büyükşehir Belediyesinden yapılan...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iftar programında şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyece Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı'nda şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

Başkan Akyürek, burada yaptığı konuşmada, şehitlik, bayrak, vatan ve toprak üzerine Türkiye kadar çok şiiri, deyişi olan ülke bulunmadığını belirtti.

Anadolu coğrafyasında bin yıldır mücadele edildiğini ve şehitler sayesinde bu topraklarda yaşandığımızı kaydeden Akyürek, "Onlar bu toprakların vatan olmasını sağladılar. Şehitlerimiz ve ecdadımız, bu toprakları bize vatan olarak bıraktılar. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin ve gazilerimizin miraslarına, temsil ettiği manaya sahip çıkmaktır." açıklamasında bulundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Buğur da Büyükşehir Belediyesinin desteğini her zaman hissettiklerini belirtti.

İftara Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık ve Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Bekdemir de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler