Aktif Bank'tan İrlanda Borsası GEM piyasasına sukuk ihracı

Aktif Bank'tan İrlanda Borsası GEM piyasasına sukuk ihracı

Aktif Bank, aracılık hizmeti verdiği yurt dışı mudaraba sukuk ihracı ile "ilk defa" Türkiye'de yerleşik bir kurumun yurt dışı ihracına tek başına aracılık ederek uluslararası sermaye piyasalarından kaynak temin etmesini sağladı

İSTANBUL (AA) - Aktif Bank, İrlanda Borsası Global Exchange Market (GEM) piyasasında 7 yıl vadeli 118 milyon dolar tutarında mudaraba sukuk ihracı gerçekleştirdi.

Banka açıklamasına göre, Aktif Bank, aracılık hizmeti verdiği yurt dışı mudaraba sukuk ihracı ile "ilk defa" Türkiye'de yerleşik bir kurumun yurt dışı ihracına tek başına aracılık ederek uluslararası sermaye piyasalarından kaynak temin etmesini sağladı.

Sukuk ihracı, Türkiye'den bir kurumun yurt dışında yaptığı ilk mudaraba türünde sukuk işlemi olması dolayısıyla da bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu ihraç aynı zamanda, İrlanda Borsası GEM piyasasında gerçekleşen "ilk" sukuk ihracı olması açısından yurt dışında da önem arz ediyor.

Aktif Bank tarafından 10 Mayıs'ta İrlanda Borsası GEM piyasasında gerçekleştirilen 7 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli 118 milyon dolar tutarındaki ihraç, yurt dışındaki kurumların talepleriyle başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer, ihracın gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sümr, "Aktif Bank olarak uluslararası piyasalar nezdinde oldukça farklı ve ilk kez gerçekleşen bir ihracı daha tamamladık. Türkiye'de ilk kez bir yatırım bankası, yurt dışında bir sukuk ihracına tek başına aracılık etti. Önümüzdeki dönemde yurt dışı ihraçlarının sayısını çoğaltarak kaynak çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :