AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı, Yerli Motorla 30 Bin Feet'e Ulaştı

AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı, Yerli Motorla 30 Bin Feet'e Ulaştı

TUSAŞ Motor Sanayii tarafından üretilen TEI-PD170 motorlarıyla donatılan yerli ve milli AKSUNGUR İHA, 2 saat 30 dakikalık uçuşunda 30 bin feet'lik yüksekliğe çıkarak bir başarıya daha imza attı.

Türk savunma sanayii, yerli ve milli imkanlarla üretilen AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA) ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. TUSAŞ Motor Sanayii tarafından geliştirilen TEI-PD170 motorlarıyla güçlendirilen AKSUNGUR, gerçekleştirdiği uçuşta azami uçuş yüksekliğini milli motorla birlikte aştı.

İHA, 2 saat 30 dakikalık bir uçuş süresinde 30 bin feet'lik yüksekliğe ulaşarak önemli bir başarı elde etti. Yüksek irtifada gerçekleştirilen bu uçuş, hem AKSUNGUR'un performansını hem de Türk savunma sanayiinin teknolojik yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu.

TEI-PD170 motorları, yerli imkanlarla üretilen bir motor serisine ait olmasıyla birlikte AKSUNGUR'un daha önceki sıradışı uçuş yeteneklerini daha da güçlendirdi. Bu başarı, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki yerli üretim kabiliyetlerini artırma ve güçlendirme yolunda atılan önemli adımlardan birini temsil ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.