Akşehir'deki okula şehidin ismi verildi

Akşehir'deki okula şehidin ismi verildi

KONYA (AA) - Akşehir ilçesinde okulların eğitime başlaması nedeniyle tören düzenlendi. 15 Temmuz gecesi görev yaptığı Özel Harekat Daire Başkanlığında...

KONYA (AA) - Akşehir ilçesinde okulların eğitime başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

15 Temmuz gecesi görev yaptığı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen Komiser Zeynep Sağır'ın isminin verildiği okulda düzenlenen törene, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, Şehidin eşi Oktay Sağır, çocukları 10 yaşındaki Doğukan ve 8 yaşındaki Emir ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Şehidin eşi Oktay Sağır kürsüye gelerek tüm Akşehirlilere ve eşinin isminin okula verilmesini sağlayan ilçe protokolüne teşekkür etti.

Sağır, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi, Ömer Halis Demir adında bir vatan evladı 20 namluya gövdesini siper etti. Özel Harekat Daire Başkanlığında eşim 53 silah arkadaşıyla birlikte onlarda gövdelerini füzeye siper ettiler. Olayı duyarak eline Türk bayrağını alıp sokağa çıkan aziz milletimizde gövdelerini tanklara siper ettiler. Bunların hepsi önce vatan, önce bayrak diyen insanlardı ve toprağa da Allah diyerek düştüler. Allah vatanımızı daim etsin. Vatan hainlerine böyle fırsatlar vermesin. Sevgili öğrenciler, sizler önce vatan diyenlerden olun inşallah. Bu güzel okulda; sağlıklı, mutlu bir şekilde eğitimlerinize devam edin. Sizlere, ailenize ve bütün Akşehir'e yeni okulunuz hayırlı, uğurlu olsun."

Konuşmalardan sonra, şehit Komiser Zeynep Sağır'ın öz geçmişi ve şiirlerin okunmasının ardından okulun yeni tabelası törene katılan protokol üyeleri ile şehidin eşi Oktay Sağır ve çocukları tarafından açıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :