Akşehir’de Motosiklet Denetimlerinde 460 Bin TL Ceza Kesildi

Akşehir’de Motosiklet Denetimlerinde 460 Bin TL Ceza Kesildi

Konya’nın Akşehir ilçesinde gerçekleştirilen motosiklet denetimlerinde, kurallara uymayan sürücülere toplam 459 bin 773 TL trafik cezası kesildi.

Sıkı Denetimlerle Trafik Kurallarına Uymayan Sürücülere Geçit Yok

Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetimlerini artırdı. Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ve çevreyi rahatsız eden motosikletlerin kullanıldığı güzergahlarda yapılan sıkı denetimler sonucunda birçok ihlal tespit edildi.

Abartı Egzoz ve Kasksız Sürücülere Ağır Ceza

Denetimlerde çevreyi ve vatandaşları rahatsız eden abartı egzozlu motosikletler, egzoz patlatan, drift atan ve kask takmayan sürücüler tespit edilerek cezalandırıldı. Kurallara uymayan motosikletler trafikten men edilerek otoparka çekildi.

130 Motosiklet Kontrol Edildi, 32'si Trafikten Men Edildi

Ekipler tarafından kontrol edilen 130 motosikletin 32'si trafikten men edilerek otoparka çekildi. Ayrıca, 52 motosiklet sürücüsüne ehliyetsiz veya yetersiz ehliyetle araç kullanmak, kask takmamak, abartı egzoz kullanmak ve çevreyi rahatsız edici şekilde duman-gürültü çıkarmak gibi maddelerden toplam 459 bin 773 TL trafik cezası kesildi.

Bu denetimlerin, trafik güvenliğini sağlamak ve çevreyi rahatsız eden unsurları ortadan kaldırmak amacıyla düzenli olarak devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.