Akşehir’de 5 kişi tutuklandı

Akşehir’de 5 kişi tutuklandı

Savcılıkça ifadeleri alınarak mahkemeye sevkedilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1’i serbest bırakıldı.

Akşehir’de, çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 18’i adliyeye çıkarıldı. Savcılıkça ifadeleri alınarak mahkemeye sevkedilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1’i serbest bırakıldı.


Yoğun güvenlik önemleri altında Akşehir Adliyesi’ne getirilen şüphelilerin, önce savcılık tarafından ifadeleri alınmaya başlandı.  Nöbetçi mahkemeye sevkedilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.


Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, Kasım 2005 tarihli ihbarı üzerine Akşehir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çakır tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, belgede sahtecilik, oto hırsızlığı ve adam yaralama gibi suçları işlediği iddia edilen 3 ayrı çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik 6 Temmuz’da operasyon düzenlendi.


Operasyon kapsamında Akşehir, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ve Çay ilçeleri ile İzmir, İstanbul, Manisa, Aydın, Ankara, Denizli ve Muğla’da 25 kişi gözaltına alınmış, ağırlıklı olarak İstanbul ve İzmir’de yapılanan suç örgütlerinin üyesi olduğu iddia edilen zanlılardan 18’i, polisteki sorgularının ardından, önceki gün sabah Akşehir Adliyesi’ne sevk edilmişti.