Akşehir Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nden annelere seminer

Akşehir Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nden annelere seminer

Akşehir'de düzenlenen seminerde, Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, annelere uyuşturucuyla mücadele konusunda bilinç aşıladı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer, Akşehir ASEM ve Akşehir KOMEK'teki hanımlara ışık tuttu. Polis Memuru Ramazan Kurtoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen seminerde, madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele konularında 140 anne ve anne adayına bilgi verildi.

Seminerde, "Uyuşturucu Nedir?", "Madde Bağımlılığı", "Madde Bağımlılığına Giden Yol", "Uyuşturucu Maddeye Başlama Nedenleri" gibi kritik konular ele alındı. Polis Memuru Kurtoğlu, uyuşturucunun insan vücudu üzerindeki etkilerini detaylı bir şekilde açıklarken, kullanımının alışkanlık ve bağımlılık yapabilecek nitelikte olduğunu vurguladı.

Uyuşturucuya başlama nedenleri arasında sahte iyi oluş hali, tolerans gelişimi, aşerme ve yoksunluk belirtileri gibi faktörleri sıralayan Kurtoğlu, merak, arkadaş ısrarı, özenti, ailevi sorunlar, kişisel sorunlar ve eğlence amaçlı kullanımın yaygın nedenler olduğunu belirtti. Seminerde, madde bağımlılığının bireyin hayatını nasıl olumsuz etkilediği ve aile içindeki rolü üzerinde de duruldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.