Aksaraylı öğrencilerden Haleplilere yardım

Aksaraylı öğrencilerden Haleplilere yardım

AKSARAY (AA) - Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencilerinin katkılarıyla toplanan 1 tır yardım malzemesi,...

AKSARAY (AA) - Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi ve Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencilerinin katkılarıyla toplanan 1 tır yardım malzemesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Haleplilere gönderildi.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesinde yaptığı konuşmada, genç yaşta kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin öğrencilerde yerleştiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Yardımda emeği geçenlere teşekkür eden Özkan, şunları dile getirdi:

"Büyük iyilikler sadece birkaç kişinin, meseleleri dert edinmesiyle ve kitleleri ikna etmeleriyle gerçekleşmektedir. Bir örneğini de bugün yaşıyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde her iki okulumuzdaki öğrenci kardeşlerimizin azmiyle, içeriği bebek bezi, bebek bisküvisi, bebek maması, yeni kıyafet ve muhtelif gıdadan oluşan 25 ton insani yardım malzemesi, İdlib sınırındaki çadır kentlerimize yerleştirdiğimiz Halepli mağdurlarımıza ulaştırılacak. Savaşın en kısa zamanda sona erip insanların huzurla, güvenle vatanlarına dönmelerini temenni ediyoruz. Şunu unutmayalım ki Çanakkale'deki şehitliğimizi her ziyaret edişimizde binlerce Halepli şehidin canlarını Allah için bu vatan uğruna feda ettiğini idrak ediyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bu yardımın Halepli şehitlerimizin torunlarına bir vefa borcu olduğu bilinciyle gönderiyoruz. Katkıda bulunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz."

Konuşmanın ardından yardım tırı dualarla uğurlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :