Aksaray'daki canlı hayvan pazarına yoğun ilgi

Aksaray'daki canlı hayvan pazarına yoğun ilgi

AKSARAY (AA) - Aksaray Canlı Hayvan Pazarı, kent dışından gelen vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.Yeni Mahallede, her salı günü kurulan canlı hayvan...

AKSARAY (AA) - Aksaray Canlı Hayvan Pazarı, kent dışından gelen vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor.

Yeni Mahallede, her salı günü kurulan canlı hayvan pazarı, Aksaray ekonomisine katkı bakımından büyük önem teşkil ediyor.

Yoğunlukta hem hayvan alım satımı yapan tüccarlar, hem diğer tüccarlar bu canlılıktan yararlanıyor.

Hayvan pazarına Konya, Niğde, Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir'den çok fazla kişi katılıyor.

Pazarda büyükbaş hayvan alım-satımı yapan Hasan Hüseyin Eser, AA muhabirine "elimdeki en değerli havyan 8 aylık mandofon kırması büyükbaş" diyerek, fiyatının 4 bin 200 lira olduğunu söyledi.

"Pazarda da büyük bir yoğunluk var. Herkes istediği türde ve nitelikte hayvanı bulabiliyor. Buzağıların fiyatları bin 500 liradan başlıyor. Tosunlar ise 200 kilodan sonrası et fiyatından hesaplanıyor. 200 kiloluk sımental 5 bin 500 lira, Hollanda cinsleri 4 bin 500 ile 5 bin liradan satılıyor. Süt inekleri 6 bin 500 ile 8 bin lira arasında seyrediyor" dedi.

Küçükbaş hayvan satıcısı Rıza Karaağaç da Ekecik Cankıllı köyünde yetiştirdiği hayvanları pazarda satarak geçimini sağladığını belirterek, "Keçilerin fiyatları 300 ila 650 lira arasında seyrediyor. Koyunlar ise 350 ila 700 lira arasında değişiyor. 700 liralık koyunların yanında kuzusu da var. Şuan pazarda alım satım normal seyirde sürüyor" şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :