Aksaray'da yeni kardeşle yeni dönem başlıyor

Aksaray'da yeni kardeşle yeni dönem başlıyor

Aksaray Belediyesi ve Hwaseong Şehri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü ile ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında iş birliği başlıyor.

Aksaray Belediyesi, Güney Kore'nin Hwaseong şehri ile gerçekleştirdiği protokol töreni ile resmi olarak kardeş şehirler oldu. Protokol töreni, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Hwaseong Şehir Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim Hwaseong ve İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim'ın katılımıyla Aksaray Belediyesi hizmet binasında gerçekleşti.

Taraflar arasında imzalanan protokol ile Aksaray ve Hwaseong şehirleri arasında sıkı bir iş birliği başlayacak. Aksaray Belediye Başkanı Dinçer, misafirlerine Aksaray'ın tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler verirken, Gyeonghee Gim Hwaseong'a Kadın Aktivite Merkezlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri hediye etti.

Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada, "Hwaseong Şehri Meclisi Başkanı Gyeonghee Gim ve Hwaseong Şehri İnşaat Komitesi Başkan Yardımcısı Sangkyun Kim'i belediyemizde misafir ederek 'Kardeş Kent' protokolümüzü imzaladık. İş birliği kapsamında ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında adımlar atılacak. Bu tarihi iş birliği, iki kardeş ülke olan Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Hem Aksaray hem de Hwaseong şehri için bu yeni dostluk ve iş birliği ülkemize ve Güney Kore'ye hayırlı olmasını temennisinde bulunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.