Aksaray’da Korku Dolu Anlar: Doğalgaz Yüklü Tır Böyle Patladı
Aksaray'da doğalgaz tüpü taşıyan tırda gaz kaçağı nedeniyle patlama ve yangın çıktı. Kara yolu trafiğe kapatılırken, sürücü son anda kurtuldu.
Aksaray-Nevşehir kara yolunda seyir halinde olan doğalgaz yüklü bir tırda, gaz kaçağı ve sürtünme sebebiyle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tırın dorsesini adeta bir alev topuna çevirdi. Çevrede büyük korkuya neden olan patlama anları dron kameralarına yansıdı.

Sürücü Canını Son Anda Kurtardı
Gülağaç ilçesinin doğalgaz ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkan S.O. idaresindeki doğalgaz tüpü yüklü tır, gaz kaçağının kıvılcım almasıyla infilak etti. Büyük bir gürültüyle sarsılan tırın sürücüsü, kendisini son anda kabinden dışarı atarak yara almadan kurtulmayı başardı. Sürücünün ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda acil durum ekibi sevk edildi.

Kara Yolu Çift Yönlü Trafiğe Kapatıldı
Olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye, AFAD, UMKE ve orman yangın ekipleri, patlama riskine karşı alevlere uzaktan müdahale etti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise güvenliği sağlamak amacıyla Aksaray-Nevşehir kara yolunu iki yönlü trafiğe kapattı. Yangın nedeniyle yol kenarındaki bazı ağaçlar da zarar gördü.

2 Saatlik Çalışmayla Söndürüldü
Ekiplerin köpük ve su kullanarak yaptığı yoğun müdahalenin ardından yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Yangın sonrası tır kullanılamaz hale gelerek demir yığınına döndü. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan korkunç olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
Kaynak:
