Aksaray İl Jandarması, Havadan Cayrokopter ile Trafik Denetiminde

Aksaray İl Jandarması, Havadan Cayrokopter ile Trafik Denetiminde

Aksaray İl Jandarması, kara ve hava ekipleriyle işbirliği yaparak Cayrokopter ile gerçekleştirdiği denetimlerle trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uyguluyor.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarını en aza indirme ve vatandaşların güvenli seyahatini sağlama amacıyla çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Son olarak, il genelindeki ilçe, belde ve köy yollarında görev yapan trafik jandarması ekiplerine hava desteği sağlamak üzere Cayrokopter kullanıldı.

Aksaray İl Jandarması, Havadan Cayrokopter ile Trafik Denetiminde

Cayrokopter'de görevli jandarma ekipleri, havadan sürücülerin kural ihlallerini tespit ederek bu bilgileri karadaki trafik timlerine iletti. Kural ihlali yapan sürücüler telsiz anonsu ile belirlendi ve karada görevli ekipler tarafından durdurularak cezai işlemler uygulandı. Denetimler sırasında özellikle emniyet kemeri kullanımı, hız ihlalleri, cep telefonu kullanımı, uygunsuz şerit kullanma, hatalı şerit değiştirme, geçme kuralları, yanlış duraklama ve park etme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural ihlalleri gözetlendi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir" denildi. Aksaray İl Jandarması, karadan ve havadan gerçekleştirdiği bu tür operasyonlarla trafik kurallarına uymayan sürücülere karşı etkin mücadelesini sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.