Akşama Ne Yapsak ?

Akşama Ne Yapsak ?

Acıkan Beyler.. Düşünen Hanımlar..Misafir Bekleyenler..

 

 

Akşama Ne Yapsak ?

Acıkan Beyler.. Düşünen Hanımlar..

Misafir Bekleyenler..

 

Patlıcanlı Çorba

Patlıcan Yatağında Kıymalı Musakka

Bahar Pilavı

Cevizli Un Helvası

NOT: Yemek Tarifleri Kişiliktir…

Patlıcanlı Çorba

corba.jpg

Malzemeler:

2-3 adet patlıcan

2,5 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

2-3 su bardağı su (miktarını kıvamına göre ayarlayınız)

1 su bardağı süt (kesilmemesi için ılık olmalı)

1 adet yumurta sarısı

1 limonun suyu

Tuz

Karabiber

Yapılışı;

Patlıcanlar ateşte veya fırında közlenir. Kabukları soyularak iyice temizlenir. İnce şekilde doğranır.

Tereyağı tencereye alınarak eritilir. Ardından un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar tereyağıyla kavrulur. Sonra ince kıyılmış patlıcanlar eklenir ve 4-5 dk daha kavrulur. Kavrulduktan sonra su eklenerek karıştırılır.

Ayrı bir yerde süt, yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve karıştırılarak çorbaya eklenir. Tuz ve karabiber de eklenerek önce har sonra kısık ateşte 10-13 dk kaynatılır.

10 dk dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

Patlıcan Yatağında Kıymalı Musakka

musakka.jpg

Malzemeler:

3 adet patlıcan

5 adet sivri biber

1 adet soğan

3 adet domates

1 diş sarmısak

250 g kıyma

Tuz, zeytinyağı

İsteğe göre baharat

1 yemek kaşığı salça

Yapılışı;

Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde kesip, yağda kızartıyoruz. Tepsiye diziyoruz.

Ayrı tavada kıymayı biraz kavurup,soğanı ve biberi ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz.domates salçasını ekleyip sarımsak rendeleyip baharatlarını atıp pişiriyoruz.

Bu harcı patlıcanların üzerine döküyoruz ve üzerini domates, biberle süsleyip fırında 20-30 dk pişiriyoruz isterseniz üzerine kaşar peynir de ekleyebilirsiniz.

Bahar Pilavı

pilav.jpg

Malzemeler:

1 kase iç bakla

2 dal taze soğan

Dereotu, maydanoz

1,5 bardak pirinç

Tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı;

Baklalar ayıklanıp sıvıyağ ile kavrulur. Soğan eklenir ve kavrulmaya devam edilir. En son dereotu ve maydanoz eklenir ve yağda çevrilir. Yıkanmış pirinç eklenip su ve tuz eklenir ve pişirilir. Altı kapatılıp dinlendirildikten sonra servis edilir…

Cevizli Un Helvası

helva.jpg

Malzemeler:

100 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

Kırılmış ceviz

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı sıcak su

Yapılışı;

Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi allana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verin.

Derleyen; Müjdat GÖKÇE