"AKP'nin burnunu sürteceğiz"
DTP ile AK Parti arasında kıran kırana geçecek yerel seçimde, DTP meydan okudu.
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, 2009'da yapılacak yerel seçimlerde Güneydoğu'da AK Parti'yi balon gibi söndüreceklerini ileri sürerek, "Yerel seçimlerde AKP'nin burnunu sürtmezsek Meclis koridorlarında gezmeyiz" dedi.
AK Parti, bölgede adaylarla ilgili olarak eğilim yoklaması yaparken DTP de AKP ile sıkı mücadele için il, ilçe ve belde örgütlerine yerel seçime hazırlanmaları için seferber olma talimatı verdi.
DTP'nin yerel seçimlere yönelik çalışmasını değerlendiren Demirtaş, AKP'li belediyelerin sanıldığı kadar başarılı olmadığını savundu. DTP'li belediyenin Diyarbakır'ın 50 yıllık su sorununu çözdüğünü vurgulayan Demirtaş, "Ankara'yı susuz bırakanlar Diyarbakır'ı nasıl kazanacak?" dedi. 2004'te yapılan seçimlerde AK Parti'nin DTP'den aldığı il belediye başkanlıklarını geri kazanacaklarını iddia eden Demirtaş, AK Parti'nin yükselişini durduran parti olarak tarihe geçeceklerini öne sürdü.