AKPM'den CHP Milletvekili Bilgehan'a yeni görev

AKPM'den CHP Milletvekili Bilgehan'a yeni görev

CHP Ankara Milletvekili ve AKPM üyesi Bilgehan, AKPM Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Genel Raportörü seçildi

STRAZBURG (AA) - CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Gülsün Bilgehan, AKPM Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Genel Raportörlüğü görevine getirildi.

AKPM'den yapılan açıklamada, Bilgehan'ın kadın-erkek eşitliği ve ayrımcılıkla mücadele konularında rapor hazırlamak üzere bu göreve seçildiği belirtildi.

AA muhabirine yeni görevini değerlendiren Bilgehan, "Uzun zamandan beri bu komisyonda görev alıyorum. Çok sayıda rapor yazdım. 2006-2008 yılları arasında Avrupa Konseyi, kadına yönelik şiddete karşı Avrupa çapında bir kampanya başlatmıştı. İspanya'da startı verilen bu kampanya bugün İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen bir sözleşmeye dönüştü." dedi.

Kadına yönelik şiddete son verme ve ev içi şiddetle mücadeleyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi'nin ortaya çıkmasında Türkiye'nin çok büyük katkıları olduğunu belirten Bilgehan, "Hem akademik hem de parlamenter düzeyde çok önemli katkılarımız oldu. İlk imzalayan ülke de biz olduk zaten. Meclisteki tüm partilerin oybirliğiyle imzaladıkları, onayladıkları bir sözleşmeydi. Ben bunu çok önemsedim." şeklinde konuştu.

Eğitimli veya gelişmiş ülkelerde de konuya dair aksaklıkların ön planda olduğunu dile getiren Bilgehan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da, kadına yönelik şiddetle mücadele için oluşturulan bu sözleşmeyi kabul etmekte direnen ülkeler oldu. Çok ciddi yaptırımları olan bir sözleşme. Şu anda 24 ülke kabul etti. Bunun uygulanması çok önemli. Baktığımızda en gelişmiş ülkelerde de büyük sorunların olabildiğini görüyoruz. Bizde de var sorunlar fakat biz Türkiye olarak diğer ülkelerden kötü durumda değiliz. Şu anda bir yıllık bir görev verildi. Hem komisyon hem de sekretarya olarak Brüksel'den başlayarak Avrupa çapında bir çalışma yapacağız."

Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Alt Komite Başkanlığını da yürüten Bilgehan, medya ve demokratik seçimler konusunu inceleyen rapor hazırlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :